Izvor:
Agencije
11.01.2025
19:26
Komentari:
0Tokom korišćenja rerne, mnoge domaćice ostavljaju otvorena vrata iste poslije pečenja jer vjerujete da će se ona brže ohladiti, pa ako ste jedna od takvih osoba, onda znajte da to treba da prestanete da radite.
Шпорет је свакако један од уређаја који се најчешће користи и који нам је неопходан за припрему укусних јела. Уколико остављате отворену рерну, стручњаци упозоравају да је то грешка и да би требало да се одвикнете од те навике јер имате више штете него користи.
Врући ваздух који излази из отворене рерне, може оштетити оближњи намјештај, изазвати прекомјерно хабање пећнице и чак представљати опасност за чланове породице, посебно за дјецу, пише “Цитy магазине”. Свјест о овим ризицима је кључна за безбједну и дугорочну употребу рерне и одржавање кухиње у савршеном стању.
Стручњаци упозоравају да оваква пракса може довести до озбиљних посљедица. Прекомјерне количине топлог ваздуха могу оштетити оближњи намјештај или зидне облоге. Посебно су осјетљиви материјали као што су алуминијум или дрво, који су често дио модерних кухиња.
Алуминијумске површине које се налазе у близини рерне могу изгубити свој првобитни изглед или се деформисати услед наглих промена температуре. Дрвена врата и елементи изложени врелом ваздуху могу да промене боју или чак да се савијају током година. Иако је то написано у упутствима произвођача, многи корисници игноришу ово упозорење.
Несреће су вјероватније када су врата рерне потпуно отворена. Врући ваздух који излази из рерне може изазвати опекотине, посебно код дјеце која су често радознала и додирују све што је надохват руке.
Најбоље рјешење је да послије употребе потпуно затворите врата рерне и оставите да се природно охладе. Модерне пећнице су опремљене вентилаторима, који ефикасно избацују топлоту и влагу, чак и када су врата затворена. Ово не само да спречава оштећење, већ и продужава вијек ваше рерне.
Najnovije
Najčitanije
14
24
14
24
14
17
14
16
14
12
Trenutno na programu