Izvor:
Agencije
08.10.2024
14:40
Led u hladnjacima i zamrzivačima najčešće nastaje zbog prekomjerne vlage i nepravilnog skladištenja namirnica.
Кључ за спречавање овог проблема лежи у правилном пакирању хране и одржавању оптималних условима унутар уређаја. Сви производи, посебно они у врећицама, требали би бити добро затворени како би се смањила количина влаге која придоноси стварању леда.
Иако модерни хладњаци и замрзивачи често долазе с "no frost" технологијом, многи старији модели још захтијевају редовно одмрзавање како би се спријечило накупљање леда.
Први корак у рјешавању овог проблема је потпуно чишћење и одмрзавање уређаја. Након што уклоните лед, важно је темељито осушити све унутрашње површине.
Један практичан савјет који може помоћи у спречавању стварања новог леда је наношење танког слоја уља на странице хладњака и замрзивача. Уље ствара заштитни слој који отежава стварање леда на површини. Тако унутрашњост уређаја остаје сува, а потреба за честим одмрзавањем се смањује.
Ако се лед и даље ствара у овим уређајима, провјерите јесу ли бртве врате исправне, односно провјерите је ли гума на вратима у добром стању. Важно је напоменути да замрзивач не бисмо требали често отварати јер тако улази топли зрак, узрокујући кондензацију, а самим тиме и стварање леда, а увјерите се и да замрзивач није претрпан јер зрак тако не може слободно кружити, што такође доводи до стварања леда.
Najnovije
Najčitanije
14
17
14
06
13
59
13
52
13
48
Trenutno na programu