Kada pravite hljeb kod kuće obavezno dodajte ovaj sastojak: Biće mekan danima

Izvor:

Krstarica

01.05.2025

20:54

Када правите хљеб код куће обавезно додајте овај састојак: Биће мекан данима

Niko ne voli hljeb i peciva „od juče“, ni stare od nekoliko sati. Kada ih kupujemo u pekari, obično pitamo prodavce da li je svježe, razmišljajući da li je skoro izašlo iz rerne.

U prodavnicama se svježina provjerava „dodirom“ ili pritiskanjem peciva, pa ćete u svakoj prodavnici vidjeti takozvane „profesionalne pipače“, najčešće starije ljude koji ovom tehnikom prije kupovine provjeravaju na desetine vekni.

Ako se nakon pritiskanja tijesto brzo vrati u prvobitno stanje – svježe je. Ako ostane „spljošten“, bolje ga zaobiđite.

Ako pravite hljeb kod kuće, vjerovatno ste primetili da on obično brže stari i postaje mrvljiv od onog iz pekare, sli u čemu je tajna?

Зашто је 1. мај важан за Здравка Чолића: На овај дан урадио је нешто неочекивано

Zašto je 1. maj važan za Zdravka Čolića: Na ovaj dan uradio je nešto neočekivano

Koji sastojak dodaju pekari, pa je testo dugo svježe i meko kao pamuk?

Caka je u jednom neočekivanom sastojku, a to znaju samo profesionalci!

– Vijek trajanja pekarskih proizvoda, hljeba, mafina i kolača možete produžiti dodavanjem kašike meda u tijesto. Zahvaljujući ovom tajnom sastojku, mafini, lepinje i hljeb ostaju dugo svježi i ne mrve se – objašnjava profesionalni kuvar iz „Haggis Pub & Kitchen“.

Podijeli:

Large banner