Izvor:
Krstarica
01.05.2025
20:54
Niko ne voli hljeb i peciva „od juče“, ni stare od nekoliko sati. Kada ih kupujemo u pekari, obično pitamo prodavce da li je svježe, razmišljajući da li je skoro izašlo iz rerne.
У продавницама се свјежина провјерава „додиром“ или притискањем пецива, па ћете у свакој продавници видјети такозване „професионалне пипаче“, најчешће старије људе који овом техником прије куповине провјеравају на десетине векни.
Ако се након притискања тијесто брзо врати у првобитно стање – свјеже је. Ако остане „спљоштен“, боље га заобиђите.
Ако правите хљеб код куће, вјероватно сте приметили да он обично брже стари и постаје мрвљив од оног из пекаре, сли у чему је тајна?
Који састојак додају пекари, па је тесто дуго свјеже и меко као памук?
Цака је у једном неочекиваном састојку, а то знају само професионалци!
– Вијек трајања пекарских производа, хљеба, мафина и колача можете продужити додавањем кашике меда у тијесто. Захваљујући овом тајном састојку, мафини, лепиње и хљеб остају дуго свјежи и не мрве се – објашњава професионални кувар из „Haggis Pub & Kitchen“.
Najnovije
Najčitanije
Trenutno na programu