Kako da crni luk traje što duže: Najbolje ga je čuvati na ovom mjestu

Izvor:

Krstarica

08.11.2024

17:05

Komentari:

0
Како да црни лук траје што дуже: Најбоље га је чувати на овом мјесту

Većina ljudi se odlučuje da crni luk drži u frižideru, a to je velika greška, jer ne samo da će izgubiti ukus već će se i brzo pokvariti i ubuđaviti.

Џери Стоун је открио једноставан трик који ће помоћи да црни лук остане свјеж и до пола године!

Његов први савјет је заборавите на фрижидер.

– Испоставило се да лук најбоље „живи“ на собној температури, и када га охладите, извлачите сву његову влажност, и он ће се брзо осушити. Ово се наравно односи на цијели плод, а не на исјецкани лук. Друга, и најважнија ствар је да црни лук највише воли да буде на тамном и сувом мјесту, са добром вентилацијом – прича Стоун и напомиње:

– Због тога не желите да га држите у фиоци, већ их ставите у оставу са добром вентилацијом, а она је битна јер уклања много влажности из ваздуха, што доприноси томе да црни лук остане дуже свјеж. Такође, никада не треба да држите кромпир поред лука, јер влажност и етилен који ослобађа лук, убрзавају клијање кромпира.

Неочекиван узрок: Откривено зашто је нестало струје у цијелом региону

Неочекиван узрок: Откривено зашто је нестало струје у цијелом региону

Важно је и паковање у којем сте купили црни лук.

Уколико је био упакован у пластичној кеси, савјетује се да га извучете напоље јер пластичне кесе подстичу брже буђање. Црном луку је потребно да „дише“, па је зато најбоље да га држите у мрежастој торби што ће му омогућити да дуже остане свјеж.

На крају, важно је да лук не буде на директној сунчевој свјетлости.

Podijeli:

Large banner