Izvor:
Krstarica
08.11.2024
17:05
Komentari:
0Većina ljudi se odlučuje da crni luk drži u frižideru, a to je velika greška, jer ne samo da će izgubiti ukus već će se i brzo pokvariti i ubuđaviti.
Џери Стоун је открио једноставан трик који ће помоћи да црни лук остане свјеж и до пола године!
Његов први савјет је заборавите на фрижидер.
– Испоставило се да лук најбоље „живи“ на собној температури, и када га охладите, извлачите сву његову влажност, и он ће се брзо осушити. Ово се наравно односи на цијели плод, а не на исјецкани лук. Друга, и најважнија ствар је да црни лук највише воли да буде на тамном и сувом мјесту, са добром вентилацијом – прича Стоун и напомиње:
– Због тога не желите да га држите у фиоци, већ их ставите у оставу са добром вентилацијом, а она је битна јер уклања много влажности из ваздуха, што доприноси томе да црни лук остане дуже свјеж. Такође, никада не треба да држите кромпир поред лука, јер влажност и етилен који ослобађа лук, убрзавају клијање кромпира.
Важно је и паковање у којем сте купили црни лук.
Уколико је био упакован у пластичној кеси, савјетује се да га извучете напоље јер пластичне кесе подстичу брже буђање. Црном луку је потребно да „дише“, па је зато најбоље да га држите у мрежастој торби што ће му омогућити да дуже остане свјеж.
На крају, важно је да лук не буде на директној сунчевој свјетлости.
Najnovije
Najčitanije
22
42
22
37
22
31
22
19
22
04
Trenutno na programu