Izvor:
Magazin novosti
21.10.2023
03:15
Za pripremu domaćeg tijesta, osim dobrog recepta, važno je da znate i kako to rade iskusne domaćice.
Уколико намјеравате да замијесите тијесто за питу ево неколико корисних савјета.
Користите хладан маслац и ледену воду. Такође, кухињска површина треба да буде хладна, да се не налази близу топлог шпорета или поред машине за прање судова. Тијесто за пите мијесите што брже, а на почетку чините то искључиво прстима. Пожељно је и да вам руке буду хладне, али водите рачуна да не ставите превише течних састојака јер ће тијесто бити тврдо, сипајте тек толико да га повеже.
За разлику од других врста тијеста, која се остављају на топлом да би брже надошла, оно за пите треба да се "одмара" барем 15 минута у фрижидеру јер се на тај начин ослобађа глутен, па ће се лакше развући и неће "пасти" током печења.
Тијесто разваљајте на охлађеној, лагано побрашњеној површини како се не би залијепило. Прво у једном смјеру, а онда га окрените за четвртину круга и опет разваљајте. Понављајте док не добијете равномеран облик. Прије печења избоцкајте тијесто виљушком како се не би створили мехурићи. Затим ставите папир за печење и кратко га загријте у рерни. Тијесто пеците 12 минута, потом скините папир и пеците још пет минута. Готово је кад je златно и чврсто, а површина сува.
Najnovije
Najčitanije
08
43
08
40
08
35
08
33
08
27
Trenutno na programu
5:30
Fitnes ( R)
serijski program
6:00
ATV vijesti
informativni program vijesti
6:45
Vježbajte sa Lidijom (R)
lajfstajl
6:55
ATV jutro
jutarnji program
9:00
Krvavo cvijeće S02 EP 174 (R, 12+)
serijski program
9:55
Teletrgovina
teletrgovina
10:10
Od jutra do sutra EP 34 (12+)
serijski program