Izvor:
B92
05.03.2024
04:00
Trik iskusnih kuvara može vam biti od velike koristi.
У моментима када у рукама држите два јаја, али не можете да са сигурношћу знати које је скувано, а које сирово, јер у фрижидеру имате и једно и друго, потребан је трик да бисте их разазнали.
Овај трик је проверен и непогрешив, а веома је користан у кухињи. Како бисте га испробали, потребно вам је једно свјеже и једно скувано јаје.
Прво завртите једно јаје на равној површини. Ако сте завртјели кувано јаје, примјетићете да се оно врти дуже.
Када завртите сирово јаје, поново на равној површини, оно ће се вртјети много краће од куваног.
То је због тога што се у сировом јајету покрећу и бјеланце и жуманце, и тако скраћују вријеме ротирања. Код куваног јајета текстура је тврда и не утиче на његово кретање.
На овај начин можете веома лако препознати које јаје је кувано и нема потребе да их разбијате да бисте то сазнали.
Najnovije
Najčitanije
Trenutno na programu