Ukoliko uživate u grickanju čipsa, domaća varijanta će vam se posebno dopasti.
Čips je jedna od onih grickalica koju mnogi mogu da jedu takoreći kad god. Dok ste na poslu, u bioskopu ili kod kuće uz film i druženje sa prijateljima.
Ipak, "problem" sa čipsom jeste što ga mnogi smatraju nezdravom namirnicom, što zapravo i ne mora da bude, ukoliko ga sami napravite.
Sve što je potrebno jeste da krompir isiječete na tanke listiće (ukoliko ste vješti, možete i običnim nožem, dok se takođe možete iskoristiti i "rende" za povrće), pa ih potopite u ledenu vodu.
Izvadite ih i prosušite na krpi. U šerpicu sipajte malo više ulja, kako bi listići mogli da "plivaju" u njemu. Kada se ulje zagrije, stavite krompir i pržite dok ne porumeni (pržite dio po dio). Izvadite ih na ubrus, da upiju višak masnoće, pa začinite solju i mljevenom paprikom.
Kako to izgleda u praksi, pogledajte u snimku: