02.06.2025
18:38
Jela od kupusa su nezaobilazna na svakom stolu. Bez sarmi i podvarka ne može da se zamisli nijedna gozba, ali iako je kiseli kupus kralj zimskih jela, ni svjež nije ništa manje bitan.
Једна мана код кувања јела са овим намирницама јесте то што мирис није најпријатнији. Од свјежег купуса, такође, можете да спремате сарме, подварак, слатки купус, а помоћу једног једноставног трика можете да се решите мириса.
Али не само то, овај састојак ће и побољшати укус термички обрађеног купуса.
Домаћице су током година припремања неких јела, уочиле како да им поправе укус. Постоје неки супер трикови, који ће вам много помоћи.
Све што треба да урадите јесте да у шерпу или тигањ сипате млеко. Оно се добро слаже са поврћем, елиминише непотребан мирис и чини јело лепшим.
За пола килограма купуса не треба узимати више од пола чаше млека.
Обавезно поклопите јело.
Najnovije
Najčitanije
Trenutno na programu