Izvor:
Krstarica
27.08.2025
07:57
Komentari:
0Meso koje se raspada pod viljuškom? Otkrij domaći trik koji mijenja sve – i miris i ukus i sjećanja.
Постоји нешто дубоко утјешно у мирису меса које се лагано динста на тихој ватри. То није само рецепт – то је ритуал. И кад једном погодите праву мјеру, месо постаје мекано као душа, а укућани ћуте док једу – јер је то једини прави комплимент.
Свијет
И даље траје потрага за убицом полицајаца
Динстање није пржење, није ни кување – то је спор процес у којем месо упија све сокове, а лук се претвара у карамелизовану магију. Кључ је у стрпљењу, али и у неколико трикова које домаћице обично не дијеле.
Бирајте месо које има мало масноће и везивног ткива – рецимо, јунећи врат, плећку или свињски бут. Такви комади траже вријеме, али кад се пусте, дају најмекшу текстуру.
Економија
На снагу ступила нова одлука Доналда Трампа
Корак по корак – како динстати да буде савршено
– На мало уља пропржите ситно сјецкани лук док не постане стакласт.
– Додајте месо и кратко га запеците са свих страна – да задржи сокове.
– Сипајте мало воде или бујона, поклопите и смањите ватру.
– Динстајте полако, уз повремено мијешање, док месо не омекша – око 60–90 минута.
Друштво
Кад пензионерима стижу увећане пензије
Кашичица сенфа, прстохват шећера или кап домаћег сирћета – то су ситнице које разбијају влакна и дају дубину укусу. Пробајте и додајте по осјећају.
– Не додавајте превише течности – месо треба да се крчка, не да плива. – Не мијешајте пречесто – пустите да се створи корица. – Не журите – брзина убија текстуру.
Кошарка
Данас почиње Еуробаскет: Репрезентација Србије фаворит
Кад се месо динста како треба, цијела кућа мирише на топлину, на домаћинство, на дјетињство. То није само оброк – то је подсјећање да су најлепше ствари у животу једноставне, али не и површне.
Zanimljivosti
2 sedm
0Gradovi i opštine
2 sedm
0Republika Srpska
2 sedm
0Društvo
2 sedm
0Najnovije
Najčitanije
23
01
22
54
22
46
22
25
22
20
Trenutno na programu