03.06.2024
12:40
Komentari:
0Važno je odmrznuti meso tako da se ne pokvari i ne dovede do trovanja. Dijetolog otkriva najbolji način.
Најчешћа грешка коју многе домаћице праве при одмрзавању меса јесте да је оставе на радној плочи сатима или потопе у топлу воду. Оба метода могу довести до ризика од тровања хране. Док се смрзнуто средиште још одлеђује, дијелови пилетине који су ближе површини вјероватно су већ одмрзнути и постоји већа вјероватноћа да се у њима развију штетне бактерије.
Дијетолог каже да овај начин користи само када је то неопходно. Оставите пилетину у затвореној амбалажи (оригиналном паковању) или у непропусној пластичној кеси. Тиме се спречава да бактерије из околине или воде уђу у месо. Затим је потопите у хладну воду коју је потребно мењати сваких 30 минута.
Смрзнута пилетина се припрема дупло дуже, а дијетолози се слажу да је потпуно безбједно да се припрема и без одлеђивања.
Сви кувари и стручњаци слажу се око једног: пилетину из замрзивача пренесите у фрижидер и пустите да се природним путем одмрзне током 24 сата. Ово је најсигурнији, али и најлакши начин јер не морате да бринете о потенцијалним ризицима. Дијетолог и кулинарска блогерка Еби Шарп је за магазин „Селф“ рекла како више воли овај метод јер “захтијева најмање муке, а пилеће месо се не натопи водом.” Једина мана је та што морате размишљати унапријед и испланирати ручак бар један дан раније.
(Најжена)
Najnovije
Najčitanije
14
55
14
51
14
50
14
42
14
41
Trenutno na programu