Izvor:
Mondo.rs
18.11.2024
17:10
Komentari:
0U jesen i zimu, kada se na ulicama pojave gomile mandarina i njihov citrusni miris se pomiješa sa hladnoćom predstojećih praznika, mnogi od nas postavljaju sebi pitanje - kako prepoznati one izuzetno slatke, a kako one kisele?
Не знају сви да је одабир овог воћа права умјетност. Ево неколико савјета који ће вам помоћи да одаберете најбоље:
Прије свега, њихова боја је кључна. Интензивно наранџасте мандарине су први сигнал да имате посла са воћем које је пуно слаткоће.
Избјегавајте оне жућкасте, зеленкасте или блиједе нијансе - могу да буду незреле и киселе!.
Кора мандарине упозорава шта је унутра. Потражите воће са меком, али еластичном кожицом која је благо одвојена - то је знак да се унутра налази сочно и слатко месо.
Превише танка и љепљива кожа може да укаже на малу количину сока.
Добро одабране мандарине требало би да вас одушеве својом аромом већ у продавници или на пијаци.
Ако примијетите изразит, свјеж мирис, то је знак да је воће свјеже и пуног укуса.
Оно што често измиче нашој пажњи је место код петељке. Ако је бијело и мекано, можете да будете сигурни да плод није предуго одлежао након брања и да је задржао свјежину.
Смеђа и дрвенаста мрља је, нажалост, сигнал да је мандарина горка и без сока.
Пратећи ове једноставне савјете, можете да уживате у изузетно слатким мандаринама које ће зимске вечери учинити пријатнијим и биће савршен додатак свакој трпези.
Не дозволите да избор ових плодова постане лутрија, већ искористите своје знање да од сваке мандарине направите прави празник за непце, пише "Мондо".
Najnovije
Najčitanije
00
05
23
59
23
29
23
19
23
09
Trenutno na programu