Izvor:
Kliks
06.06.2025
13:46
Komentari:
0Sezona trešanja je u punom jeku, a kako su cijene ovog voća često visoke, važno je znati kako ih pravilno sačuvati.
Трешње на собној температури могу потрајати до четири дана, а у фрижидеру и до седам. Ипак, уз неколико једноставних савјета, њихову свјежину можете додатно продужити.
Трешње перите тек прије употребе, јер влага убрзава њихово кварење. Ако су мокре, добро их осушите папирним убрусом прије спремања.
Прије складиштења прегледајте трешње и уклоните оне које су нагњечене или имају мрље.
Трешње с петељкама дуже остају свјеже, па их немојте уклањати прије времена.
Ако их не држите у фрижидеру, ставите их на тамно и хладно мјесто, даље од директног свјетла.
За дуже чување, распоредите трешње у једном слоју на тацну и ставите их у фрижидер. Тако могу остати свјеже до седам дана.
Ако желите уживати у трешњама и ван сезоне, замрзните их. Оперите, осушите, уклоните петељке и коштице, па их распоредите на плех и замрзните. Након тога их пребаците у врећице или посуде за замрзавање. Тако спремљене могу трајати и до шест мјесеци, преноси Кликс.
Najnovije
Najčitanije
19
41
19
41
19
39
19
34
19
30
Trenutno na programu