Izvor:
Krstarica
01.06.2024
16:35
Komentari:
0Zaprška je smjesa koja se sastoji od brašna i masnoće. Ona se uglavnom koristi da bi se čorba ili jelo zgusnulo.
За припрему добре запршке, важно је знати које брашно користити и како се сама запршка спрема. Многе домаћице, често се питају које брашно иде у запршку.
Глатко пшенично брашно најчешће се користи у изради дизаних тијеста (кифлица, хљебова) због своје структуре која тијесто чини глатким.
Оштро брашно самљевено је грубље од глатког па је оно савршен одабир за израду запршке за јело или чорбу.
Управо због те грубље структуре, јело ће се згуснути много боље него што би се згуснуло да је за прављење запршке коришћено глатко пшенично брашно.
Najnovije
Najčitanije
17
05
16
53
16
50
16
42
16
37
Trenutno na programu