Izvor:
Agencije
29.11.2024
22:54
Komentari:
0Sarma je jelo koje se, zahvaljujući svojim sastojcima poput kiselog kupusa, mesa i začina, dobro čuva, ali je važno pridržavati se preporučenih rokova kako bi ostala sigurna za konzumiranje.
Људи с овог подручја тешко могу замислити зиму без сарме. Она се већином кува у великим количинама те је, како многи знају, најфинија задњи дан. Но колико сарма заправо смије да стоји?
Стручњаци кажу како сарму можемо у фрижидеру држати до недјељу дана.
Чувајте је у херметички затвореној посуди како би се спријечио улазак ваздуха и ширење мириса. Прије конзумирања, обавезно је добро загријте на високој температури како бисте елиминисали потенцијалне бактерије, пише НајЖена.
Ипак, ако направите више, пожељно ју је замрзнути.
У замрзивачу сарма може стајати до три мјесеца, а ево неколико савјета за чување.
Спремите је у пластичне посуде или врећице за замрзавање, пазећи да избаците што више ваздуха. Ако је могуће, замрзавајте у мањим порцијама како бисте лакше одмрзавали и користили само потребну количину.
При одмрзавању, најприје је оставите у фрижидеру преко ноћи, а затим је добро загријте прије послуживања.
Никад не замрзавајте сарме које су већ једном биле одмрзнуте.
Najnovije
Najčitanije
06
30
22
59
22
52
22
48
22
45
Trenutno na programu