Izvor:
Krstarica
17.10.2024
15:23
Napraviti šlag nije nikakva mudrost. Slatku pavlaku stavite u posudu, uključite mikser i krenete s miksanjem dok ne dobijete ukusnu, gustu i kremastu smjesu. Ali, jeste li znali da šlag možete napraviti bez miksera i bilo kakvih drugih pomagala i to za samo 45 sekundi?
Ево шта вам је потребно за тај подухват: стаклена тегла какву користимо за зимницу и 2 дл слатке павлаке.
Поступак: Добро расхлађену слатку павлаку излијте у чисту и суву стаклену теглу. Теглу добро затворите и почните да је тресете што јаче и брже. Тресите је око 45 секунди и то без паузе. Теглу отворите и добили сте кремасти шлаг као десерт или прилог уз колач.
Додатни савјет: Ако желите да шлаг има лагану арому, у павлаку додајте мало екстракта ванилије и кашичицу шећера у праху те затим крените да тресете теглу. За јачи ефект, теглу прије кориштења ставите на 10 минута у замрзивач те је потом напуните слатком павлаком и тресите. Ако желите да добијете врло густи, чврсти и компактнији шлаг који се додаје у смјесу за колаче, теглу тресите неколико минута, односно док не добијете жељену густину.
Najnovije
Najčitanije
22
59
22
48
22
46
22
33
22
12
Trenutno na programu