Large banner

Nevjerojatni trikovi sa sodom bikarbonom koji će vam olakšati kuvanje

Izvor:

Kliks

21.05.2022

21:16

Komentari:

S obzirom na ubrzan način života kojim većina ljudi danas živi, trikovi koji mogu ubrzati proces spremanja hrane su nešto što svakako olakšava svakodnevicu.

Soda bikarbona, odnosno natrijev karbonat, ima više koristi u domaćinstvu, a neke od njih vezane su i za kuvanje.

Soda bikarbona se može koristiti i kod pirjanja luka, kako je objasnio kemičar Martin Lersch. Nakon što se na zagrijanu masnoću doda nasjeckani luk doda se i prstohvat mješavine soda bikarbone i soli u omjeru 1:1. Luk će se ubrzo smekšati, promijeniće boju i ispirjati se bitno brže nego uobičajenom tehnikom. Spomenuti trik može se primijeniti kod svih vrsta pirjanja.

Soda bikarbona se može dodati i u smjesu za prženje da bi namirnica bila hrskavija.

Čokoladna glazura na kolačima ostaće vlažna, neće se raspuknuti i postat će malo tamnija dodatkom prstohvata sode bikarbone.

Podijeli:

Large banner
Small banner
  • Najnovije

  • Najčitanije

Small banner

Trenutno na programu

19:50

Vremenska prognoza

vremenska prognoza

19:52

Bez komentara

bez komentara

19:55

Marketing

marketing

20:00

Bingo, Lutrija Srbije

bingo

20:30

Aviondžije S01 EP 05

serijski program

21:00

Crna guja S01 EP 02

serijski program

21:35

Alo Alo S06 EP 04 (12+)

serijski program

Small banner
Small banner