Izvor:
Kliks
21.05.2022
21:16
Komentari:
0S obzirom na ubrzan način života kojim većina ljudi danas živi, trikovi koji mogu ubrzati proces spremanja hrane su nešto što svakako olakšava svakodnevicu.
Soda bikarbona, odnosno natrijev karbonat, ima više koristi u domaćinstvu, a neke od njih vezane su i za kuvanje.
Soda bikarbona se može koristiti i kod pirjanja luka, kako je objasnio kemičar Martin Lersch. Nakon što se na zagrijanu masnoću doda nasjeckani luk doda se i prstohvat mješavine soda bikarbone i soli u omjeru 1:1. Luk će se ubrzo smekšati, promijeniće boju i ispirjati se bitno brže nego uobičajenom tehnikom. Spomenuti trik može se primijeniti kod svih vrsta pirjanja.
Soda bikarbona se može dodati i u smjesu za prženje da bi namirnica bila hrskavija.
Čokoladna glazura na kolačima ostaće vlažna, neće se raspuknuti i postat će malo tamnija dodatkom prstohvata sode bikarbone.
Najnovije
Najčitanije
18
17
18
13
18
12
18
09
18
03
Trenutno na programu