Izvor:
Krstarica
15.05.2025
10:17
Gastroenterolog prof. dr Vojislav Perišić je upozorio i na sodu bikarbonu koju ljudi piju na svoju ruku.
"Стари је трик, поједете па вам нешто не одговара, па узмете пилулу против киселине. Ако вам буде боље послије 45 минута, то је киселина. Каква сода бикарбона, човече?! Она неутрализује киселину на пола сата, и готово је дејство, нема га. Морају се узимати лијекови који имају пролонгирани ефекат, сода бикарбона је принцип – држи воду док мајстори оду", рекао је др Перишић.
Нутриционисткиња Милка Раичевић је додала да да би желудац требало припазити и уносити доста влакана, која га природно јачају и чувају", рекла је она и дала савјет за припрему лука.
"Ставите лук пресјечен у воду, сачекајте да извјетри сумпорасти мирис, па га тек онда додајте у јело и неће вам сметати. Имате толико врста лука, па сремуш који никоме не смета… Комбинујте са сиром или павлаком, неутралисаће проблем. Цијели свијет једе прво салату, па онда јела, а ми нажалост не користимо довољно ту намирницу коју имамо цијеле године. Сирови купус је најјефтинија, а врло здрава намирница, баш као и шаргарепа. Треба је јести свјежу, а не да је убацујемо у супу, када се скува организам може да искористи мање здравих састојака из ње", рекла је она.
"Лук је хранљив, има кверцетин, Божја је намирница. Моја покојна мајка га је сјекла на пола, па да поцрни на плотни, па га је тако убацивала у супу, знала је колико је то здраво", сложио се др Перишић.
Najnovije
Najčitanije
Trenutno na programu
19:50
Vremenska prognoza
vremenska prognoza
19:52
Bez komentara
bez komentara
19:55
Marketing
marketing
20:00
Bingo, Lutrija Srbije
bingo
20:30
Aviondžije S01 EP 05
serijski program
21:00
Crna guja S01 EP 02
serijski program
21:35
Alo Alo S06 EP 04 (12+)
serijski program