30.05.2025
04:00
Komentari:
0Vrata rerne mogu izgledati kao noćna mora za čišćenje, ali uz korištenje sode bikarbone tvrdokorna masnoća se jednostavno topi, a dovoljno je pola sata.
Сода бикарбона је природни хемијски спој који је одличан за печење, али је и ефикасно средство за чишћење. Све што вам је потребно за чишћење рерне је управо сода бикарбона, спужва и сува крпа.
Сода бикарбона је природни абразив, тако да њежно уклања мрље, масноћу и прљавштину која се накупила на вратима рерне, а такође упија мрље.
Дакле, како процес функционише? Почните тако што ћете обилно посипати соду бикарбону по цијелој рерни. Кључна ријеч: обилно. Када на вратима рерне имате обилну количину соде бикарбоне, навлажите спужву и почните помицати соду бикарбону по стаклу док не добијете густу пасту. Сода бикарбона се обично скупља у грудвицама, па се потрудите да је равномјерно размажете по стакленим вратима.
Циљ је прекрити цијела стаклена врата рерне пастом од соде бикарбоне. Ако установите да немате довољно пасте, једноставно додајте још соде бикарбоне и воде. Ако је паста густа и грудвичаста, додајте још воде; ако је ријетка и текућа, додајте још соде бикарбоне.
Након што паста од соде бикарбоне прекрије стаклена врата рерне, оставите је да одстоји 30 минута. Када вријеме истекне, поново узмите спужву. Навлажите је и почните рибати.
Након тога, узмите суву крпу и обришите све остатке. Иако је поступак врло учинковит, могу остати ситни комадићи масноће. Ако их желите уклонити, препоручује се да поновите поступак, али оставите смјесу соде бикарбоне на вратима рерне преко ноћи.
Najnovije
Najčitanije
14
24
14
24
14
17
14
16
14
12
Trenutno na programu