Izvor:
Agencije
04.07.2024
20:38
Lubenici se u posljednje vrijeme pripisuje epitet namirnice s neograničenim mogućnostima kulinarske obrade, iako je nekada smatrana samo sočnom poslasticom male nutritivne vrijednosti. Odlično se uklapa u različite salate i smutije, obogaćujući ih svojom slatkoćom i bojom.
Но, јесте ли знали да једење лубенице током трудноће има још веће благодати за здравље? Због високог удјела воде, лубеница помаже у смањену жгаравице.
Такође, воћни шећери присутни у лубеници помажу у ублажавању јутарње мучнине и дехидрације, а киселе твари могу помоћи спријечити могућу појаву грчева у мишићима у трећем тромјесечју.
У односу на парадајз, лубеница је богатија на ликопену, антиоксидансу који штити од развоја карцинома и кардиоваскуларних болести, подржава имунолошки систем и представља природну унутрашњу заштиту коже од штетних УВ зрака.
Najnovije
Najčitanije
Trenutno na programu
15:30
Krvavo cvijeće S02 EP 176 (12+)
serijski program
16:20
Vježbajte sa Lidijom
lajfstajl
16:30
Vijesti
informativni program vijesti
16:50
Centar dana
infotejnment
18:20
Narod priča
reportažna emisija
18:55
Marketing
marketing
19:00
ATV vijesti
informativni program vijesti