Izvor:
B92
27.04.2025
12:59
Prvi maj najčešće provodimo u prirodi, uz dobro društvo, roštilj i piće, pa je pravo vrijeme da se pripremite za novu avanturu.
Месо и поврће с роштиља увијек имају посебну арому и слаткоћу. А када уз арому дима додате и маринаду, добијете роштиљ за прсте полизати. Узалуд вам и најфинији комади меса, и добра ватра, и најквалитетнији роштиљ уколико месо нисте претходно маринирали.
Маринада је оно што ће месу дати посебан укус и мекоћу, а месо је најбоље ако га маринирате вече прије роштиљања и вриједи сваког минута чекања.
Потребни састојци:
- 100 ml сунцокретовог уља
- 100 ml маслиновог уља
- 100 ml јабуковог сирћета
- 2 кашике соли
- 2 чена бијелог лука
- 1 кашика бибера
- 1 кашичица мљевене паприке
- 1 црни лук
Припрема:
Црни и бијели лук ситно исјецкајте, па их ставите у велику чинију. Обје врсте уља, сирће и зачине додајте у чинију с луком, па све заједно промијешајте. Комаде меса умачите у добијену маринаду и слажите у већу посуду, а на крају месо залијте преосталом маринадом и поклопите. Оставите најмање четири сада у фрижидеру.
Потребни састојци:
- 1 кашика чилија у праху
- 1 кашика смеђег шећера
- 1 кашичица соли
- 1 кашичица бибера
- 1 кашичица бијелог лука у праху
- 1 кашика алеве паприке
- 200 ml уља
- 2 кашике сенфа
Све састојке ставите у посуду и промијешајте. Маринадом премажите месо или поврће и оставите преко ноћи у фрижидеру.
Najnovije
Najčitanije
18
48
18
48
18
39
18
37
18
34
Trenutno na programu
16:20
Vježbajte sa Lidijom
lajfstajl
16:30
Vijesti
informativni program vijesti
16:50
Centar dana
infotejnment
18:20
Narod priča
reportažna emisija
18:55
Marketing
marketing
19:00
ATV vijesti
informativni program vijesti
19:40
Marketing
marketing