Recept za domaću juneću supu: Okrepljuje organizam

Izvor:

Informer

11.09.2025

17:12

Komentari:

0
Рецепт за домаћу јунећу супу: Окрепљује организам
Foto: Pixabay

Juneća supa bogata ukusom je idealan izbor za ručak, a dodatan plus je što se sprema brzo i lako.

Aromatična supa se priprema brzo, a zahvaljujući svježem peršunu i pažljivo odabranom junećem mesu, svaka kašika odiše domaćom toplinom.

200 g mljevenog junećeg mesa

1,5 l vode

1 vezica peršuna

1 glavica crnog luka

1-2 kašike ulja

so po ukusu

svjež peršun za dekoraciju

Влада-09092025

Vlada Srpske odgovorila Ljubljani: Zabrane za slovenačke diplomate

Priprema:

Mljeveno meso stavite u lonac, nalijte hladnom vodom i kuvajte 20 minuta na umjerenoj temperaturi, da se razvije bogat ukus.

Peršun očistite i operite, pa isjeckajte ili izrendajte na sitne komadiće. Crni luk sitno iseckajte i propržite na zagrejanom ulju dok ne postane staklast. Dodajte peršun i kratko propržite, samo da omekša i pusti aromu.

Proprženi luk i peršun dodajte u supu, posolite po ukusu i kuvajte još 10 minuta.

(informer)

Podijeli:

Tag:
Large banner