Recept za sarmice od zelja koje se tope u ustima

Izvor:

Informer

10.09.2025

16:30

Komentari:

0
Рецепт за сармице од зеља које се топе у устима
Foto: Pixabay

Sarmice od zelja su tradicionalno srpsko jelo, a ukus osvaja i najzahtjevnije gurmane. Dodatan plus je što se lakše spremaju od običnih.

Iako je jedna vrsta sarme, priprema se mnogo brže od klasične sa kiselim kupusom. Sastav fila je isti, a jelo je prilično lagano. Uz salatu je idealan obrok, kojim ćete obradovati i svoja, ali i nepca vaših ukućana.

1 kg mljevenog mesa (svinjsko i juneće)

1 veća glavica zelja

100 g riže

1 glavica crnog luka

2 čena bijelog luka

So, biber, suvi začin, ulje

500 ml paradajz soka

Lovorov list

KETRIN-ZITA-DŽOUNS-100925

Slavna glumica razbjesnila izjavom: Imaće 33 kad ja budem imala 70, to je u redu

Listove zelja očistiti i pripremiti. Propržiti crni i bijeli luk, pa pomiješati sa mesom, pirinčem i začinima. Filovati listove zelja i uviti sarmice.

Poređati u šerpu, preliti paradajz sokom, dodati lovor i kuvati 60-90 minuta.

Služiti uz kiselo mlijeko ili pavlaku, a užitak je zagarantovan.

(informer)

Podijeli:

Large banner