Izvor:
Agencije
17.07.2025
16:37
Komentari:
0Kuvani kukuruz je omiljena ljetnja grickalica, ali često ispadne bezukusan ili previše tvrd. Ako želite da dobijete kukuruz koji je sočan, mirisan i pun ukusa, sve što treba da uradite jeste da dodate dva jednostavna sastojka tokom kuvanja.
Путер и млијеко тајна савршеног кукуруза
У воду у којој кувате кукуруз додајте кашику путера и шољу млијека. Путер даје богат, кремаст укус, док млијеко омекшава зрна и чини их нежнијим. Ова комбинација ствара ефекат као да је кукуруз печен у рерни са маслацем – али без додатног труда.
Брза припрема – готов за 10 минута
Кукуруз се кува у кључалој води са додатим састојцима свега 10 минута. Нема потребе за дугим кувањем – зрна остају чврста, али мекана, а арома путера се савршено упија. Након кувања, можете га додатно посолити или посути зачинима по жељи, пише Крстарица.
Савјети за додатни шмек
Ако желите да експериментишете, додајте у воду прстохват шећера за благу слаткоћу, или гранчицу свежег першуна за освежавајући мирис. Кукуруз можете и премазати додатним путером након кувања – ефекат ће бити као из ресторана.
Najnovije
Najčitanije
21
57
21
34
21
25
21
20
21
17
Trenutno na programu