Large banner

Sprečiti kvarenje šampinjona

14.02.2025

16:00

Komentari:
Спречити кварење шампињона

Pečurke su ukusna i raznovrsna namirnica koja se može dodati u tjestenine, salate ili koristiti u rižotu. Međutim, često se dešava da ih zaboravimo u frižideru. Ako želite da produžite svježinu pečuraka, evo nekoliko korisnih savjeta za njihovo pravilno skladištenje kako biste ih duže koristili u omiljenim jelima.

Елиот Веб, оснивач Урбан Фарм-Ит и аутор књиге Узгајање гљива код куће, препоручује једноставан трик.

– Поставите цијеле, неопране печурке у смеђу папирну кесу и згужвајте горњи дио да бисте затворили. Папир упија вишак влаге и спречава стварање слузи – објаснио је Елиот.

Ослободите се пластичне амбалаже

Ако немате папирну кесу, печурке можете умотати у папирне убрус и ставити у чинију, па у фрижидер. Ова метода такође смањује акумулацију влаге и помаже у очувању свежине. Веб такође упозорава на пластику.

Како препознати покварен кисели купус

Како препознати покварен кисели купус

– Пластична амбалажа задржава влагу, што убрзава кварење печурака. Ако су печурке у пластичној амбалажи, одмах их пребаците у папирну кесу или умотајте у папирне убрусе – рекао је он, преноси Крстарица.

За најбоље резултате, важно је користити печурке на вријеме. Цијеле печурке могу да трају и до нед‌јељу дана ако се правилно чувају, док нарезане печурке треба да се конзумирају у року од три дана.

– Складиштење је важно, али печурке је најбоље јести свјеже – закључује Елиот, пише Exspress.

Podijeli:

Large banner