Izvor:
Agencije
08.11.2024
21:30
Stvaranje leda u zamrzivačima najčešće je uzrokovano prekomjernom vlagom koja ulazi u uređaj te nepravilnim načinom pakovanja hrane. Da biste spriječili nakupljanje leda, ključno je osigurati odgovarajuće uslove skladištenja i pravilno upakovati namirnice.
Један од најважнијих фактора је да сви производи, нарочито они сачувани у врећицама, буду чврсто затворени. На тај начин смањује се количина влаге која може доприносити стварању леда.
Први корак у рјешавању овог проблема је потпуно одмрзавање уређаја и чишћење унутрашњости. Након што уклоните лед, важно је да темељно обришете све површине како бисте уклонили остатке влаге.
Један једноставан трик који може помоћи у смањењу стварања леда је наношење танког слоја уља на унутрашње странице хладњака или замрзивача. Уље ствара заштиту од влаге, чиме се смањује вјероватноћа стварања леда.
Такође, избјегавајте често отварање врата замрзивача јер сваки пут кад га отворите, у уређај улази топли ваздух који доприноси стварању леда. Наравно, превише натрпан, ваздух не може слободно кружити, што може резултирати бржим стварањем леда.
Одржавање замрзивача у добром стању и пажљиво складиштење хране може знатно смањити количину леда и очувати вашу храну свјежом дуже вријеме.
Najnovije
Najčitanije
13
41
13
35
13
24
13
20
13
17
Trenutno na programu