Evo šta profesionalni kuvari dodaju u pileću supu, ukusom će raspametiti sve

23.12.2024

09:45

Komentari:

0
Ево шта професионални кувари додају у пилећу супу, укусом ће распаметити све

Ako želite da vaša supa ili čorba bude bogatijeg ukusa, profesionalni kuvari koriste nekoliko trikova koji vam možda nikada ne bi pali na pamet.

Први савјет је да искористите остатке од других јела, јер масноћа од сланине, на примјер, може додати богат димљени укус супи, као што то ради Френк Палермо у свом њујоршком ресторану.

Такође, кувари препоручују да сачувате кости и хрскавицу, које треба кувати дуго на тихој ватри, а прије тога их испећи у рерни како би се појачао укус и добили додатни витамини.

Још један трик је додавање киселине, попут сирћета, сока од цитруса, пасте од парадајза или чак вина, што појачава укус.

Ове киселине треба додавати пред крај кувања или непосредно прије сервирања.

Такође, рендање корице поморанџе може нагласити слаткоћу поврћа и умањити масан укус меса, пише Најженаало.

Podijeli:

Tag:
Large banner