Izvor:
Žena Blic
30.04.2024
22:32
Kladimo se da vam na prvi pogled ovo djeluje kao užasna ideja, ali pravi majstori roštilja znaju da je ovo onaj pravi trik za ukus roštilja koji se pamti.
Ако сте чврсто ријешени да припремите првомајски роштиљ о коме ће се причати, не излазите из куће прије него што се опремите овим цакама намијењеним мајсторима роштиљања! Ево о чему је ријеч.
Знамо да дјелује као да леду никако није ту мјесто. Међутим, ако коцкицу леда ставите на средину пљескавице док је печете, добићете никад укусније месо јер ће остати сочно у свим условима.
Исти ефекат можете постићи и са коцкицом маслаца. Дакле, на средину пљескавице ставите коцкицу путера и нема шансе да ваше месо не буде сочно.
Још један бизаран трик у који се мајстори роштиља заклињу. За посебно сочно месо, повремено га у току роштиљања попрскајте соком од јабуке.
Ако спремате роштиљ за пуно људи, почните да печете месо на лаганој ватри прије него што друштво крене да се окупља. Постарајте се да буде скоро готово и склоните га са ватре. Када дође тренутак да се послужи, само вратите месо на јаку ватру - сво месо биће готово у исто вријеме и нико неће завршити са леденим роштиљем док чека да и остатак друштва добије своју порцију.
Највећа грешка коју многи роштиљ мајстори праве јесте прекувавање меса. Овај проблем можете да ријешите тако што ћете помјерањем угља направити да једна страна роштиља буде мање врела и на њу ћете моћи да стављате месо које је готово без ризика да се препече - а и даље ће бити топло.
Najnovije
Najčitanije
18
04
17
50
17
49
17
44
17
37
Trenutno na programu