Izvor:
Alo
23.02.2025
15:48
Nema osobe koja ne voli tjesteninu bar u nekom obliku, pa se ona kuva u skoro svakoj kući.
Познати кувар Гордон Ремзи је на свом „Јутјуб“ каналу „Основе кувања с Гордоном Ремзијем“, открио је како да се савршено скува тјестенина да не буде ни гњецава, ни слијепљена, али ни тврда. Он је детаљно објаснио како да тјестенина увијек буде „ал денте“.
Према Гордону Ремзију постоје четири корака која вас дијеле од савршене тјестенине:
1. Шерпа у којој кувате треба да буде довољно велика да се тјестенина не би слијепила. У воду обавезно додајте прстохват соли
2. Када вода прокључа, додајете тјестетнину и кувајте баш онолико дуго колико пише на паковању
3. Када препоручени минути кувања истекну, један комад тјестенине пробате и према Ремзију треба да буде овакав: „Тјестенина не смије да буде мекана, ни превише тврда и хрскава. Мора само да буде довољно чврста изнутра“
4. Ако је добро кувана одмах је вадите и проциједите.
Додајте мало маслиновог уља да се не би слијепила
Najnovije
Najčitanije
Trenutno na programu