Large banner

Tajni sastojak za ukusnije punjene paprike i sarmu

03.06.2024

09:00

Komentari:

0
Тајни састојак за укусније пуњене паприке и сарму

Omiljena jela koja se često nađu našoj trpezi su punjene paprike i sarma, posebno vikendom kada se cijela porodica okupi za porodičnim ručkom. Tada je posebno važno da ručak bude ukusan. Evo kako da brzo pripremite savršeno jelo s mljevenim mesom.

Тајни састојак

Неизоставан састојак сарми и пуњених паприка је мљевено месо. Било да купите свињско, јунеће или мјешавину меса, динстање меса може да се одужи, јер оно пусти доста воде, а опет, постоји опасност да дугим динстањем постане суво, па да јело на крају не буде баш укусно и сочно. Како би то спријечиле, искусне домаћице користе један трик, односно додају један састојак у месо током динстања. То је сода бикарбона.

Колико треба ставити?

На 500 г млевеног меса треба ставити 1/3 кашичице соде бикарбоне прије динстања. Добро измјешајте смјесу и оставите да одстоји 15 минута, а онда месо ставите у тигањ на динстање. Захваљујући соди бикарбони, месо ће брже бити готово, неће пустити много воде приликом динстања, а остаће сочно и меко. Осим тога, неће се згрудвати како се некада дешава.  Самим тим ће и пуњене паприке или сарме бити укусније и сочније.

(Најжена)

Podijeli:

Large banner