Izvor:
Agencije
15.03.2024
21:50
Prženje u dubokoj masnoći uvijek nosi rizik od prskanja vrelog ulja koje može da izazove ozbiljne opekotine na rukama i licu.
Без обзира на то да ли пржите месо, крофне или помфрит, врело уље најчешће прска на све стране, па чак и ако избјегнете опекотине сигурно ће капљице масноће завршити на шпорету и зидовима кухиње.
Како је на друштвеним мрежама открила инфлуенсерка Мирјана, од баке је научила сјајан трик како спријечити врело уље да прска приликом пржења.
Да би сте спријечили прскање, биће довољно да у врело уље убаците комадић корице хљеба.
Он ће истог тренутка "смирити" уље, односно "покупити" воду, па уље неће прскати кад у њега убаците, рецимо, месо или тијесто које би требало пржити у већој количини масноће.
Хљеб је неутрална намирница која неће утицати на укус меса или крофни.
Мирјана је демонстрирала како то и практично изгледа приликом пржења јаја на око у тави, а напоменула је да овај трик "ради" и приликом пржења у фритези.
Najnovije
Najčitanije
22
59
22
48
22
46
22
33
22
12
Trenutno na programu