Izvor:
Telegraf
08.11.2024
18:17
Komentari:
0Krenulo je hladno vrijeme, inače idealno za pripremu sarmi, a to sve pogoduje i slavskim slavljima koja nam sleduju. Sarma je nezaobilazna na trpezama svih slavlja, a postoje trikovi kako da vam ona uspije baš svaki put, posebno onima koji je spremaju prvi put.
Као прво, савјет је да се не користи само једна врста меса, већ да то увијек буде комбинација. Рецимо, свињетина и јунетина или свињетина и говедина, све по укусу.
Листове киселог купуса би требало да исперете под млазом воде и оциједите је, а нема потребе да држите главицу у чинији воде.
Најбоље је да, приликом њеног кувања, убаците и неки комад сувог меса или сланине, како би сарма добила нешто другачији шмек.
Приликом њеног кувања никада немојте да премјештате сарме у шерпи - како сте их поређали, нека тако остане до краја.
Није то само због тога што се може десити да се "отворе", већ и зато што ће овако остати укусније. Довољно је само да мало протресете шерпу.
Што их раније припремите, то ће бити укусније.
Дакле, ако их скувате данас, оне ће сутра имати бољи укус, а тек наредних дана, тако да имајте то у виду када их будете спремали.
Najnovije
Najčitanije
Trenutno na programu