08.08.2025
16:28
Komentari:
0Paprike punjene različitim nadjevima su odličan izbor ako želite ukusan obrok. Iako su paprike punjene mesom i rižom možda češće na menijima, kisele paprike s krompirom dobra su opcija za ljetni ručak.
Рецепт смо пронашли на Јутјуб каналу "Домаћи кухар", гдје можете пронаћи низ идеја за кување.
паприке
1,5 килограм кромпира
двије главице црвеног лука
50 грама маслаца
сол
двије кашике вегете
једна кашика туцане паприке
бијели лук
уље за премазивање паприка
Паприке је потребно очистити и посолити 24 сата прије како би се укиселиле. Потом је потребно проциједити остатак воде.
Кромпир огулите и скухајте. У тави испржите ситно нарезан црвени лук, а по жељи можете додати и мало бијелог лука. Када је кромпир скухан, потребно га је изгњечити. Након тога додајте 50 грама маслаца, вегету и туцану паприку. Све добро промијешајте па додајте испржени лук.
Паприке напуните смјесом од кромпира, а остатак кромпира распоредите по тепсији. Паприке премажите с мало уља. Ставите јело у претходно загријану рерну и пеците неких 25 минута на 230 степени, преноси кликс.
Najnovije
Najčitanije
21
14
21
05
21
04
21
00
20
56
Trenutno na programu