Uspijeva svima: Recept za savršenu čokoladnu glazuru

Izvor:

Superžena

08.07.2025

11:16

Komentari:

0
Успијева свима: Рецепт за савршену чоколадну глазуру

Poznatog holandskog poslastičara Rudolfa van Vina domaća publika upoznala je kroz autorske emisije na kanalu "24 Kitchen - Easy meals" koja za temu ima jela lake i brze pripreme i "Rudolph’s Bakery" (Rudolfova pekara) u kojoj gledaoce upoznaje sa najukusnijim receptima za slana i slatka peciva.

За савршену чоколадну глазуру овај посластичар каже да је најважније стрпљење, али и добар рецепт који радо дијели са својим фановима.

Састојци:

250 грама меког маслаца,

300 грама шећера у праху,

200 грама црне чоколаде (истопљене),

кашика какао праха,

100 грама слатке павлаке

Припрема:

Помијешати омекшали путер са шећером и мутити електричним миксером (не ручно), док се у потпуности не сједине и смјеса постане глатка. Умијешати какао прах и још мутити. Смањити брзину на најслабију, па умијешати отопљену чоколаду и, на крају, црèме fraiche. Мутити све док се не добије глатка и пјенаста смјеса.

Уколико има грудвица, чинију накратко ставити у посуду са врелом водом, а затим наставити с мућењем. Глазуру нанијети док је још увијек пјенаста и глатка, преноси Супержена.

Podijeli:

Large banner