21.08.2025
10:33
Komentari:
0Trikovi za ljuštenje paprika mogli bi da vam olakšaju posao oko pripreme ajvara. Ako i vi kod kuće spremate ajvar, nije loše da znate određene trikove za najlakši način ljuštenja paprike prije nego što se odlučite za sljedeći korak.
Један од најједноставнијих начина за скидање такозване кожице са печених паприка је трик са пластичном кесом.
Наиме, када су паприке печене, одмах их пребаците у пластичну кесу и затворите. Оставите их у врећици око 10 до 15 минута. Кад паприке потпаре, можете без проблема да их ољуштите.
Други начин да се са паприка ољушти кожица захтијева мало више времена, а то је да се након печења на неколико сати стави у замрзивач.
Пас упуцан у Дебељацима ''Човјек с пушком стајао два метра од моје куће''
Након што их извадите из замрзивача, потребно је да их ставите у пластичну кесу коју ћете одмах ставити под млаз вреле воде. Паприке држите под млазом водом не више од 10 секунди и можете одмах почети да их љуштите.
Ако не желите да користите пластичне кесе, паприке можете ољуштити и тако што ћете их покрити крпом или у шерпи са поклопцем одмах након печења и биће спремне за љуштење након 15 минута.
Самачки живот и даље на мети осуда ''То је слика нашег друштва''
Овдје треба да будете свјесни да ће загорјели дио паприке оставити трагове на вашој крпи, преноси Кликс.
Najnovije
Najčitanije
Trenutno na programu