Izvor:
Kliks
30.05.2025
13:13
Ako ste se ikada razočarali gnjecavom masom koja se nakupi u mikrovalnoj pećnici prilikom podgrijavanja ostataka pice, onda je ovaj jednostavan trik za vas.
Наиме, кувар Дом Мелиер подијелио је трик уз помоћ којег ће вам пица бити једнако укусна и након подгријавања. Он истиче да је ово једини начин да корица буде хрскава, а сир и други састојци буду љепљиви и сочни.
Мелиер инзистира на кориштењу таве и шпорета умјесто тањира и микровалне пећнице.
"Узмите свој комад пиззе и узмите велику таву с поклопцем и загријте", навео је.
Он је објаснио да уобичајена метода загријавања у микровалној пећници не успијева јер пица остане жилава, а не помаже ни загријавање у рерни јер онда све постане хрскаво.
Његова метода укључује загријавање таве док не постане врућа, а затим стављање једне кришке унутра без уља или маслаца.
Након загријавања од 30 секунди до минуте и улијте малу количину воде у таву и смањите на лагану ватру. Затим ћете ставити поклопац таве и пустити да се све пари. С
Ако пицу оставите да цврчи додатне три или четири минуте, сир би требао постати дивно љепљив, дајући јој окус попут оне свјеже печене из ресторана. Овај трик није брз као микровална пећница, али је свакако најбољи начин за подгријавање пице, преноси Кликс.
Najnovije
Najčitanije
13
31
13
29
13
15
13
02
12
50
Trenutno na programu