Izvor:
Agencije
25.05.2024
04:00
Staklene posude začinima daju izgled organizovanosti i estetike u kuhinji i kod kuće, ali često nisu najbolji izbor za skladištenje začina.
Док већина људи користи стаклене посуде за разне намирнице, укључујући и зачине, истина је да они могу да утичу на укус и мирис ваших драгоцених зачина ако их чувате предуго у њима. Промијењени састав заћина ће утицати и на укус намирница.
Већина зачина има рок трајања од око двије до три године, али са правилним складиштењем можете продужити њихову свјежину и до пет година или чак дуже, према стручњацима. Међутим, стаклене посуде нису најбоље рјешење.
Мета Вебстер упозорава да стаклене посуде нису идеалне за чување зачина код куће. Препоручује херметички затворене и непрозирне контејнере како бисте сачували арому, текстуру и укус зачина. Умјесто тога, препоручује коришћење врећица за зачине које чувају производ од оксидације и одржавају га сувим и свјежим. Такође, савјетује да зачине држите даље од извора топлоте, као што су рерна или машина за прање судова.
Najnovije
Najčitanije
16
49
16
35
16
30
16
22
16
16
Trenutno na programu