Large banner

Zamrznuti grašak će imati bolji okus uz ovaj trik

Izvor:

Agencije

20.07.2025

11:26

Komentari:

0
Замрзнути грашак ће имати бољи окус уз овај трик

Kuhanje zamrznutog graška je standardni postupak za mnoge, ali on često bude gnjecav. Na sreću, postoji jedan trik zahvaljujući kojem ćete ovo spriječiti.

Кухарица Ерика Валкер предлаже динстање грашка како би он био много укуснији.

"Заправо постоји исправан начин припремања замрзнутог грашка, а то није кухање! Можете имати сладак и хрскав зелени грашак за мање од 10 минута", казала је.

Кухање не само да испире окус смрзнутог грашка, већ и троши есенцијалне храњиве твари попут витамина Ц и Б, динстани грашка с мало маслаца не само да побољшава његов окус, већ и чува његову текстуру.

Она такође предлаже и да грашак поспете шећером, иако ово дјелује чудно, јер појачава његове природне ароме.

"Додајте мало шећера у грашак, довољно да појачате његову природну слаткоћу. Неће имати чудан окус и истаћи ће природну слаткоћу", рекла је.


Podijeli:

Large banner