Izvor:
B92
18.04.2024
15:38
Komentari:
0Mljeveno meso se u srpskoj kuhinji često koristi. Od njega možete da pravite nadjeve za pite, punjene paprike, tikvice..., ali takođe možete da pripremate i musaku, faširane, ćufte...
Мљевено месо не кошта пуно и може да се комбинује са скоро свим намирницама.
Најчешће се користити тако што се испржи, а српске домаћице обично праве једну грешку када га припремају.
Постоји разни трикови и савјети који омогућавају да оно увијек буде сочно и укусно, али да ли знате како се правилно пржи?
Скоро свака домаћица прво пропржи сјецкани црни лук, а када он омекша додаје мљевено месо и наставља да пржи. Сада је откривена и дуго чувана тајна зашто то није добро. Ако прво пропржите мљевено месо, поре ће му се боље затворити и тако ће се смањити могућност да га препржите и да оно буде суво. Такође, када се лук дода након пржења меса боље ће пустити ароме и побољшати укус мљевеног меса.
Najnovije
Najčitanije
21
57
21
34
21
25
21
20
21
17
Trenutno na programu