Evo kako da napravite pomfrit, a da bude isti kao u restoranu

30.08.2025

06:00

Komentari:

0
Ево како да направите помфрит, а да буде исти као у ресторану
Foto: Tik Tok/mealswithmax/screenshot

Kuvar Maks dobio je mnogo pohvala jer je otkrio svoju metodu sa pet sastojaka za pripremu hrskavih pomfrit krompirića kod kuće.

Макс, познат на ТикТоку као @меалсwитхмаx, подијелио је рецепт за помфрит са бијелим луком и пармезаном који можете испробати већ на сљедећем породичном роштиљу.

Најприје огулите кромпир и оставите кору са стране, уз савјет да се и од њих касније може направити хрскави чипс од кора.

Плажа-Грчка

Знате ли гдје се налази најдужа пјешчана плажа Европе?

Потом, кромпир се сјече на траке величине помфрита и убацује у здјелу са хладном водом.

"Добро их промућкајте. Вода већ постаје мутна, а то је скроб који излази из кромпира. Можете их оставити да стоје 15 до 30 минута, али ја немам стрпљења за то", каже он.

Jokic nikola srbija

Бертанс одговорио како зауставити Јокића: "Молимо Бога упомоћ"

Затим кромпир треба проциједити и убацити у шерпу са кључалом водом, гдје се кува три до пет минута.

Након тога поново се проциједи и распореди на решетку да се оциједи и осуши на пари.

Тек када се просуше, кромпири иду у фритезу на врућ ваздух или на плех у рерни. Макс их тада благо испрска уљем и пече на 180°Ц око 20 минута, уз обавезно протресање на пола печења, преноси Нова.

@mealswithmax Garlic Parmesan Fries 🍟 Super easy to make, taste incredible and you don’t need to deep fry them! 😋 Loved this recipe? There’s loads more in my cookbooks (link in bio) 👨‍🍳📗 Ingredients: Maris piper potatoes Spray oil Garlic powder Salt Parmesan #frenchfries #chips #potatoes #cooking ♬ original sound - Meals with Max

На крају их враћа у здјелу и поспе са соли, бијелим луком у праху и пармезаном. И помфрит је спреман за сервирање.

Према савјетима са портала Тхе Спруце Еатс, избор кромпира игра велику улогу у квалитету помфрита.

Најбоље је користити сорте са високим садржајем скроба јер су гушћи и садрже најмање влаге.

milica dabovic instagram

Милици Дабовић попустиле кочнице: Појавила се у тангама на Ади, људи је запањено гледали

Треба избјегавати "воштане" сорте, као што су црвени кромпир и млади кромпир јер садрже превише воде и током пржења се шупљикаво испразне док влага испарава.

Podijeli:

Large banner