31.08.2025
11:19
Komentari:
0Ako vam treba ideja za nedeljni ručak, pripremite kremasti rižoto od poriluka i kurkume. Brzo se sprema i ima samo par sastojaka, a stvarno je ukusan.
Састојци:
3 кашике маслиновог уља
1 велики порилук
250 г царнароли или арборио риже
½ кашичице куркуме
со, бибер
1,6 л воде/темељца
2 кашике маслаца
Припрема:
Порилуку уклоните зелене врхове који су суви, прережите га уздужно на пола па опет сваку ту половину уздужно на пола. Насјецкајте на комадиће. Оперите и оциједите. Припазите да исперете све мрвице земље које се знају наћи између листова порилука.
Свијет
Ајкула од 750 килограма примијећена код популарног љетовалишта
Динстајте порилук на загријаном маслиновом уљу пар минута, додајте рижу и кратко је пропржите.
Додајте куркуму, промијешајте па додајте дио врућег темељца или воде ако немате темељца, само припазите колико је темељац слан или неслан па према томе одредите колико ћете соли додати рижоту. Посолите и побиберите. Кувајте 25 до 30 минута на лаганој ватри уз стално мијешање и подлијевање и немојте се бојати течности. То ће све рижа упити, а боље да је рижото кремастији, никако не сув.
Кошарка
Дончић прокоментарисао сраман потез Француза, а онда загрмио: Какве критике?
Кад је рижото куван (немојте прекувати рижу), угасите и умијешајте маслац. Једите док је топло.
Svijet
1 mj
0Republika Srpska
1 mj
0Hronika
1 mj
0Region
1 mj
0Najnovije
Najčitanije
14
19
14
10
14
08
14
06
13
55
Trenutno na programu