Ideja za nedeljni ručak: Kremasti rižoto od poriluka i kurkume

31.08.2025

11:19

Komentari:

0
Идеја за недељни ручак: Кремасти рижото од порилука и куркуме
Foto: Pixabay

Ako vam treba ideja za nedeljni ručak, pripremite kremasti rižoto od poriluka i kurkume. Brzo se sprema i ima samo par sastojaka, a stvarno je ukusan.

Састојци:

3 кашике маслиновог уља

1 велики порилук

250 г царнароли или арборио риже

½ кашичице куркуме

со, бибер

1,6 л воде/темељца

2 кашике маслаца

Припрема:

Порилуку уклоните зелене врхове који су суви, прережите га уздужно на пола па опет сваку ту половину уздужно на пола. Насјецкајте на комадиће. Оперите и оциједите. Припазите да исперете све мрвице земље које се знају наћи између листова порилука.

ајкула

Ајкула од 750 килограма примијећена код популарног љетовалишта

Динстајте порилук на загријаном маслиновом уљу пар минута, додајте рижу и кратко је пропржите.

Додајте куркуму, промијешајте па додајте дио врућег темељца или воде ако немате темељца, само припазите колико је темељац слан или неслан па према томе одредите колико ћете соли додати рижоту. Посолите и побиберите. Кувајте 25 до 30 минута на лаганој ватри уз стално мијешање и подлијевање и немојте се бојати течности. То ће све рижа упити, а боље да је рижото кремастији, никако не сув.

Лука Дончић

Дончић прокоментарисао сраман потез Француза, а онда загрмио: Какве критике?

Кад је рижото куван (немојте прекувати рижу), угасите и умијешајте маслац. Једите док је топло.

(Индекс.хр)

Podijeli:

Large banner