Jednostavna fritata sa tikvicama

28.07.2025

13:02

Једноставна фритата са тиквицама

Fritata sa tikvicama je lagan, ali hranljiv obrok.

Sastojci:

1 tikvica

1 manji paradajz

Pesto sos – po ukusu

4 jajeta

so i biber

Rendan sir – po želji

Priprema:

Kada tikvice preplave pijace, pravo je vrijeme da ih iskoristite u jednostavnim jelima poput ove lagane fritate. Sočne tikvice, mirisni pesto i zapečeni sir čine je savršenim obrokom za svaki dio dana – bilo da je to doručak, ručak ili lagana večera.

Ова 4 знака ће током августа упознати љубав свог живота

Ova 4 znaka će tokom avgusta upoznati ljubav svog života

Tikvice narendajte ili sitno isijecite, pa ih kratko propržite u tiganju bez ulja dok ne omekšaju i ispuste višak vode.

U posebnoj posudi umutite jaja sa solju i biberom. Dodajte paradajz, pesto sos, omekšale tikvice i polovinu sira. Promješajte.

Sipajte smjesu u nauljeni tiganj i pecite na srednjoj vatri 5–7 minuta, dok se rubovi ne stegnu. Pospite ostatkom sira i poklopite tiganj  još 2–3 minuta da se gornji sloj lijepo zapeče. Poslužite toplo, uz sezonsku salatu ili krišku hleba.

Podijeli:

Large banner