Izvor:
Avaz
14.11.2023
15:37
Komentari:
0Teško je pronaći namirnicu koja se može pripremiti na toliko raznovrsnih načina kao što je jaje. Nezaobilazan je dodatak različitim tijestima, tjestenini, kremama za kolače i torte.
Осим што можемо бирати између јаја из слободног узгоја и оних која најчешће налазимо у трговинама, одабрати можемо и боју јаја - бијелу или смеђу. Иако можете помислити да се с бојом мијења и састав јаја, то није случај. Боја кокоши одређује боју јајета.
Бијеле кокоши најчешћи су тип у САД и носе бијела јаја, док су кокоши смеђег перја чешће у Европи, па ту превладавају и таква јаја. Разлике нема. И смеђа и бијела јаја изнутра су једнака. У Америци су смеђа јаја скупља, па се ондје често (погрешно) сматрају квалитетнијима, здравијима или укуснијима. Наћи се могу и јаја која имају зеленкасту или плаву нијансу, што поново одређује врста кокоши.
Najnovije
Najčitanije
23
00
22
58
22
43
22
40
22
36
Trenutno na programu