Izvor:
Mondo.rs
19.12.2024
17:39
Komentari:
0Sveti Nikola se proslavlja posnom trpezom koja se uglavnom oslanja na provjerena jela poput pasulja prebranca, dimljenog šarana, oslića. To su jela koja su ukorenjena u našoj tradiciji, ali šta raditi kada se javi želja za promjenom? Ako danas želite da iznenadite svoje goste, još uvijek nije kasno za specijalitet koji sve više dobija na popularnosti. Mnogi su ljubitelji čuvene Karađorđeve šnicle, a kuvar Jano Sič došao je na ideju da ovom čuvenom jelu da i posnu verziju, sa ribom.
"Овај пут користим сома, филе сома, само што мање воде да има. Значи, неки мањи проценат воде да је у питању, да се просуши и битно је само да буде што тањи филе. Ако није танак, онда га излупамо, уколико је то потребно, да бисмо могли да добијемо тај прави облик", каже Јано на Првој и открива шта он користи за пуњење:
"Ја користим просо са поврћем, користим посни качкаваљ, премажем је прво мало сенфом, лимуном и сољу, у том случају је на неки начин мало и измаринирам и онда је пуним овим надевима, који су већ унапред припремљени. Оно што бих хтио да истакнем по питању овог јела јесте да је идеја била моја и управо радим на томе да је заштитим као свој лични патент, односно изум", открива кувар.
Јано истиче и да рибу можете да пуните било којим посним састојцима, само да су приступачни, односно да све може лепо да се обликује. "Шта год да се користи, користе се ситнији комади ако се грилује поврће, може и са грилованим поврћем да се прави", рекао је кувар.
Najnovije
Najčitanije
Trenutno na programu