Large banner

Treba li ispirati tjesteninu nakon kuvanja?

Izvor:

Kliks

24.03.2025

12:09

Komentari:
Треба ли испирати тјестенину након кувања?

Kuvanje tjestenine se često smatra jednostavnim zadatkom. Ipak, postoje neki važni detalji koji mogu napraviti razliku između običnog jela i onog zaista savršenog.

Иако многи од нас имају своје рутине у припреми тјестенине, постоје грешке које могу узроковати да умак за тјестенину не испадне како треба.

Једна од најчешћих грешака је испирање тјестенине након кухања. Иако можда мислите да је то добар корак како би се уклонили вишак шкроба, заправо чините управо супротно од онога што би требало бити.

Наиме, скроб који остаје на тјестенини кључан је за то да умак правилно упије и сједини уз тјестенину. Ако исперете тјестенину, губите тај важан слој шкроба који омогућава умаку да се залијепи за тјестенину.

Након што скувате тјестенину, најбоље је одмах је додати у припремљени умак. На тај начин, тјестенина ће завршити своје кухање у умаку, што ће јој омогућити да упије све окусе и постане савршено повезано јело. Уколико је умак прегуст, можете користити воду у којој се кухала тјестенина да га разриједите и додатно повежете са самом тјестенином.

Када тјестенину не исперете и када је одмах ставите у умак, резултати ће бити пуно бољи. Овај једноставан трик помоћи ће да ваше јело буде пуно укусније и савршено усклађено, преноси Кликс.

Podijeli:

Large banner