Large banner

Koliko dugo vaskršnja jaja smiju da se jedu poslije kuvanja

Izvor:

Agencije

30.04.2024

17:55

Komentari:
Колико дуго васкршња јаја смију да се једу послије кувања

Dešava se da pojedini domaćini i domaćice ranije kupuju jaja za Vaskrs, kako zbog nestašice, tako i zbog poskupljenja.

Поставља се питање колико дуго могу јаја да стоје, а да се не покваре.

Специјалиста хигијене исхране здравих и болесних људи др Верослава Станковић за Прва ТВ открила је прије свега важно гдје и од кога купујемо, као и колико су свјежа.

"Ако су тврдо кувана, а знамо да јесу, то је Ускрс и прво се јаја кувају па затим још једном у природним бојама како бисмо их офарбали, значи тврдо кувана јаја можемо да чувамо до 10-ак дана”, истакла је др Станковић и додала да послије тога морају да се баце и не смију да се употребљавају за различите салате.


Шта се ради са јајетом чуваркућом од прошле године

Шта се ради са јајетом чуваркућом од прошле године

"Овдје говоримо о јајима чије љуска није пукла. Таква јаја могу да се у току дана чувају на нижим температурама, у фрижидерима, на максималној температури до 8 степени уколико се ради у неким подрумским просторијама”, објаснила је др Верослава Станковић.

Она се осврнула и на васкршњу трпезу и додала да треба да будемо умјерени.

Када је ријеч о јајима, др Станковић истиче да не морамо стално да једемо цијела јаја.

"Можемо да поједемо 10-ак јаја али само бјеланце", рекла је за крај.

Podijeli:

Large banner
Small banner
  • Najnovije

  • Najčitanije

Small banner

Trenutno na programu

15:30

Krvavo cvijeće S02 EP 176 (12+)

serijski program

16:20

Vježbajte sa Lidijom

lajfstajl

16:30

Ko te šiša S01 EP02 (R)

serijski program

16:50

Centar dana

infotejnment

18:20

Narod priča

reportažna emisija

18:55

Marketing

marketing

19:00

ATV vijesti

informativni program vijesti

Small banner
Small banner