Izvor:
Agencije
04.11.2024
20:48
Komentari:
0Budući da većina sireva sadrži više zasićenih masti i natrija, oni možda nisu najbolji izbor za one koji imaju visok holesterol. Međutim ovo su četiri najzdravije vrste.
Према Центру за контролу и превенцију болести отприлике један од 10 Американаца има висок холестерол. Ово уобичајено стање може довести до озбиљних здравствених проблема, укључујући повећан ризик од срчаних болести и можданог удара. Ипак, висок холестерол не значи да сир треба да буде ван јеловника.
Моцарела има мало засићених масти, са само 3 грама. Најбоље од свега, моцарела садржи само 18 милиграма холестерола, што је посебно ниско у поређењу с многим другим врстама сира.
Свјежи сир може бити одличан избор за кардиоваскуларно здравље јер има пуно протеина и мање масти. Препоручује се конзумирање свјежег сира како бисте имали користи од живих, активних култура за ваш цријевни микробиом, за који истраживања показују да је повезан са здрављем срца.
Препоручује се фета сир са само 25 милиграма холестерола по унци и нижим садржајем засићених масти (3,5 грама) у поређењу са већином сирева.
Дјеломично обрана рицотта пружа кремасти осјећај у устима, што је чини одличним додатком за тјестенину умјесто тешке павлаке. Такође, с обзиром да је рицотта мазива, може се користити у штапићима целера умјесто крем сира за повећање протеина и смањење укупне масти и засићених масти.
Najnovije
Najčitanije
12
19
12
19
12
17
12
08
12
02
Trenutno na programu