Izvor:
Krstarica
24.06.2025
04:00
Bademi su dobar izvor kalcijuma i gvožđa, ali su i moćni antioksidansi zbog kojih ćemo biti zdraviji. Zahvaljujući vitaminu E, vlaknima i folnoj kiselini, „mokri“ bademi poboljšavaju varenje, pomažu kod dijabetesa, problema s kožom i hroničnih bolesti, poput srčanih smetnji i reumatoidnog artritisa.
Осим тога, ефикасан је савезник и код мршављења јер њихова богата количина влакана смањује осјећај глади, а тиме и унос калорија и подстиче губитак килограма.
Најбољи приступ је намакање у двије чаше воде током 24 сата.
Припрема:
Око 250 грама бадема ставите у посуду и прелијте их топлом водом.
Након 12 сати исцједите воду и додајте у бадеме двије кашике соли.
Затим поново посуду напуните топлом водом и оставите бадеме у њој још 12 сати.
Након 24 сата у води лако ћете скинути смеђу љуску с бадема, ако се већ није сама одвојила.
Истина, неки практикују да бадеме натопе само преко ноћи, али 24 сата је оптималан период.
Намочене бадеме можете користити седам дана тако што ћете их јести по 4 комада ујутро. Једите их без страха да ће изгубити своје нутритивне вриједности.
Напомињемо, ово је народни лијек, па се прије употребе обавезно консултујте са љекаром.
Najnovije
Najčitanije
22
59
22
48
22
46
22
33
22
12
Trenutno na programu