Izvor:
Krstarica
10.04.2025
13:58
Komentari:
0Suvo grožđe je kao i obično grožđe puno vlakana i antioksidanasa bioflavonoidi i vitamin C koji igraju ključnu ulogu u varenju i oslobađanju organizma od štetnih toksina i slobodnih radikala.
Вашој јетри би могло бити потребно мало чишћења! Један од начина да се то уради је конзумирање воде са сувим грожђем.
Али, да ли сте знали да грожђице могу имати више хранљивих материја него грожђе? Тако је. Према информацијама које је објавио Универзитет Беркли, грожђице имају скоро три пута већи антиоксидативни капацитет од црног и бијелог грожђа, те су један од најбогатијих извора антиоксиданаса од свих намирница. А хранљиве материје су још концентрисаније када се воће осуши.
А са свим тим концентрисаним хранљивим материјама, стручњаци су открили да је њихово потапање у воду врло корисно. Када се потопе у воду, те хранљиве материје се стављају у течну форму која им омогућава да их тело брже апсорбује – чак и повећавајући садржај антиоксиданата. Конзумирање воде од сувог грожђа повећава способност грожђица да очисте јетру, и оне се брзо крећу кроз пробавни систем пуне антиоксидансима који избацују токсине.
Темељно очистите 150 грама грожђица. Затим додајте грожђице у 2 шоље воде које треба да кувате 20 минута. Оставите суво грожђе у тој води преко ноћи. Ујутру процедите воду из грожђица и попијте је на празан стомак. Радите то неколико дана, а ваша ће јетра бити очишћена од токсина и спремна да обавља свој веома важан посао, пише Крстарица.
Najnovije
Najčitanije
17
17
17
16
17
13
17
12
17
09
Trenutno na programu