Izvor:
B92
24.03.2025
07:23
Komentari:
0U potrazi za zdravijim navikama u ishrani, sve više ljudi traži alternative rafinisanom šećeru.
Заслађивање оброка, посебно доручка, не значи нужно одустајање од здравих навика. Умјесто вјештачких заслађивача попут стевије или сахарина, стручњаци све више препоручују сируп од урме – природан, укусан и нутритивно богат избор.
Сируп од урме се добија прерадом цијелих урми, због чега задржава велики дио својих природних хранљивих материја. За разлику од класичног бијелог шећера, садржи влакна, калијум, витамине и антиоксиданте који помажу у одржавању равнотеже шећера у крви и обезбјеђују стабилнији извор енергије.
Захваљујући нижем гликемијском индексу у поређењу са рафинисаним шећером, сируп од урме такође може бити корисна опција за људе који пазе на унос шећера или имају проблема са осјетљивошћу на инсулин – умјерено, наравно.
Нутриционисти истичу да сируп од урме не треба посматрати само као замјену за шећер, већ и као вриједан додатак исхрани.
Najnovije
Najčitanije
23
18
22
57
22
53
22
48
22
40
Trenutno na programu