Izvor:
Magazin novosti
22.03.2024
15:06
Odgovarajući nivoi hemoglobina su od presudne važnosti, jer prenose kiseonik iz pluća do svih dijelova tijela.
Ових пет воћки богатих гвожђем, фолатом, витамином Ц и другим хранљивим материјама, могу допринијети да се природно повећа ниво хемоглобина у организму.
Богате гвожђем и витамином Ц, јабуке могу помоћи у побољшању нивоа хемоглобина. Гвожђе у јабукама је у облику који се лако апсорбује у организму, што их чини одличним избором за борбу против анемије.
Нар је препун гвожђа, витамина Ц и антиоксиданса. Ове материје не само да помажу у повећању нивоа хемоглобина, већ и побољшавају циркулацију крви и опште здравље срца.
Кајсије су добар извор гвожђа, витамина Ц и бета-каротена. Редовна конзумација кајсија може помоћи у производњи здравих црвених крвних зрнаца и повећати ниво хемоглобина.
Суве шљиве су богате гвожђем, витамином Ц и бакром, који су неопходни за производњу хемоглобина. Такође, помажу у спречавању затвора и унапређују здравље цријева.
Грожђе садржи гвожђе, витамин Ц и антиоксидансе попут ресвератрола, који могу помоћи у повећању нивоа хемоглобина и побољшању општег здравља.
Najnovije
Najčitanije
17
54
17
54
17
52
17
49
17
42
Trenutno na programu